SeniorFit

SeniorFit

In samenwerking met Vente Paardenvoeding heb ik de SeniorFit paardenmuesli ontwikkeld.

200 seniorpaarden hebben model gestaan voor de ontwikkeling van deze nieuwe muesli. Al deze paarden zijn bemonsterd om te onderzoeken welke grondstoffen in welke hoeveelheden het beste aansluiten voor een optimaal welzijn van het senioren paard.

In de basis wil je voor een senior veel goed verteerbare smakelijke vezels en een zo laag mogelijk zetmeel- en suikergehalte. Tevens is het fijn dat SeniorFit zowel in droge vorm als geweekt verstrekt kan worden.

De muesli kenmerkt zich door:

  • Meer licht verteerbare producten door ontsluiten en extruderen. De twee nieuw beschikbare grondstoffen groene haver en esparcette blijken een geweldige stimulus te vormen voor de darmen. Deze producten zijn speciaal voor Vente Paardenvoeding ingezaaid in Nederland, aangezien deze hier nog niet geteeld werden.
  • Een hogere kwaliteit en verteerbaarheid van het eiwit door het gebruik van hele getoaste sojabonen.
  • Daarnaast zijn Actisaff, levende gisten, probiotica en een toxinebinder toegevoegd die mogelijke aanwezige toxinen onverteerbaar maken voor uw paard.
  • Niet onbelangrijk is dat een senior uiteindelijk steeds minder speeksel gaat produceren. De maag kan dus een steuntje in de rug krijgen om het zuur hier aanvullend te neutraliseren. De toevoeging van Acid Buff zorgt hiervoor.

SeniorFit kan indien gewenst ook nat gevoerd worden. Ook nat blijft dit product ‘fris’ ruiken en het vormt geen bruine brei waarvan restanten achterblijven in de voerbak of aan de wanden van de stal. SeniorFit is een compleet product en kan indien gewenst het ruwvoer geheel vervangen.

Voeradvies voor paarden die geen ruwvoer meer kunnen verwerken is 1 kg SeniorFit / 100 kg lichaamsgewicht per dag. Moeten deze dieren nog aanvullend groeien geef dan 1,2 tot 1,3 kg SeniorFit per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Wanneer het gewenste lichaamsgewicht is bereikt kan weer worden teruggegaan naar 1 kg per 100 kg lichaamsgewicht.

Vaak zien we bij senioren nog aanvullende problemen. De meest voorkomende is PPID, maar ook gewrichtsproblemen, luchtwegklachten en plasproblemen.

Kijk hier naar het product op Vente-paardenvoeding.nl.